Skillnaden mellan blogg och bloggportal

iStock_000008508482XSmallNär du är ny inom bloggningens värld kommer du att stå inför massor av nya ord och platser där du kan finna det du söker, samt de verktyg som du kommer att behöva för att skapa och sköta din nya blogg. Här finns det då två stora, helt olika fenomen som du stöter på och det är bloggar och bloggportaler. Här kan det då vara enkelt att tro att det är två ord för samma sak, men det är det definitivt inte. När du vill skaffa en blogg är det till de olika sidor som erbjuder bloggar som du söker dig. Här kan det då gälla gratisbloggar eller betalda bloggar, vilket är helt upp till hur mycket pengar som du vill lägga på detta intresse.

En blogg är där du skapar din plats på nätet och där du skriver alla dina berättelser eller information till omvärlden. Det är på denna plats som du konfigurerar ditt utseende på nätet och gör de alla inställningar som behövs för att din blogg ska fungera på ett optimalt sätt. På denna plats kommer alla dina läsare att se vad du har skrivit och kunna kommentera detta med inlägg och olika kommentarer, om du har valt att tillåta detta.

När det handlar om en bloggportal, eller olika bloggportaler, är detta egentligen ett marknadsföringsverktyg för din blogg. Här har du möjlighet att registrera din blogg så att den finns med i de bloggportaler som du önskar. På så sätt erbjuder inte en bloggportal skapandet av en ny blogg, utan istället ett sätt att synas bättre med din blogg på nätet. En del av dessa bloggportaler är gratis, medan andra tar ut en mindre avgift för att du ska kunna registrera dig och vara med i deras sökbara register av olika bloggar i olika kategorier. På en bloggsida skapar du en blogg, medan du i en bloggportal registrerar din blogg.