Vad är en blogg?

1När det ska beskrivas vad en blogg är så är detta ett mycket brett område att behandla. En blogg kan vara en personlig sida där vardagliga upplevelser och händelser i livet berättas för allmänheten. Det kan också vara en plats för ett företag att skriva information och artiklar gällande allt som rör företaget, dess produkter och de olika förändringar samt nyheter som ska informeras om. Detta är då de olika typerna av information som finns och det finns massor av olika typer mellan de två beskrivna. Egentligen förklarar inte detta uteslutande vad en blogg är, men det är en början.

I grund och botten är en blogg en plats där du kan läsa om olika händelser eller information. Den privatperson eller det företag som driver bloggen är oftast de som skriver och berättar om saker på denna. En del gånger finns det möjligheter att göra kommentarer eller inlägg till dessa olika artiklar och texter, medan denna funktion i andra fall kan vara avstängd. Idag fungerar en blogg för många människor som ett socialt verktyg för att förmedla sina känslor, tankar och upplevelser med omvärlden, eller så fungerar den i informativt syfte från olika företag för att sprida nyheter på marknaden.

När du är ägare av en blogg är det viktigt att hålla liv i denna, så att det ständigt finns något nytt att läsa för alla dina besökare. När du verkligen håller liv i bloggen med ny information kan även denna bidra till att den sida som förknippas med bloggen även får en större chans att synas på nätet. En blogg kan idag skötas via dator, surfplatta eller mobil, vilket gör det mycket enkelt att välja ett liv som bloggare. Här kan du sköta din privata blogg på fikarasten, eller så är den skriven på arbetstid av en som skriver för ett företag.