Var finns de bästa bloggarna?

Om du inte har bloggat tidigare och inte har kunskaper inom detta område kan det många gånger vara svårt att veta var du hittar de bästa bloggarna. Ditt val av en bra blogg kommer även att påverkas av i vilket syfte som du ska använda den. Ska bloggen vara av privat karaktär och enbart fungera som en fristående enhet kommer du att ha massor av olika gratisbloggar att välja på om du bara söker efter detta på nätet. Är du den som vill ha en blogg med många funktioner och stora möjligheter till en konfiguration för att kombinera den på ett enhetligt sätt med din nuvarande hemsida kommer du även att finna många av dessa i gratis form.

joomla-wordpressI detta fall kan det dock bli ett bättre alternativ att skapa både hemsida och blogg med något av de många gratis CMS-verktyg som idag finns. Här är de två största WordPress och Joomla, och här kommer du då att få betala lite för att köpa ett så kallat tema. Detta kommer dock inte att vara dyrt på något sätt, utan vara en engångskostnad på runt 100 kronor. På så sätt kommer du alltid att få ett enhetligt utseende på både hemsida och blogg, vilket leder till en bättre och mer effektiv integration. Teman till Joomla och WordPress hittar du bäst på Themeforest och Creativemarket.

När du är den som ska använda din blogg i företagssyfte kommer just integrationen och den enhetlighet som dina besökare ser vara A och O. Här handlar det då om att ha en modern hemsida med tillhörande blogg. I detta fall kommer du förmodligen att anlita en webbyrå för att skapa din nya mobila hemsida med en välkonstruerad blogg. Här kommer då priserna att variera, men du kommer vid rätt val av webbyrå att få en mycket hög kvalitet och funktion.